Wat zijn goede basis supplement?


De één slikt dagelijks minstens een handjevol vitaminepillen en de ander moet niets van supplementen weten. Ik kom dit ook vaak in de praktijk tegen. Als ik vraag waarom slik je al deze supplementen? Dan weten ze het vaak niet of ze hebben het ergens gelezen.

Laten we eerlijk wezen aan supplementen zit vaak een prijskaartje. Ik ben een voorstander van gezonde voeding en daarnaast werk ik veel met kruiden. Kruiden hebben een positieve invloed op onze gezondheid en hormonen.

Welke basissupplementen heb je nodig?

Naast gezonde voeding heb ik toch een voorkeur aan 3 basis supplementen. Simpel omdat we deze 3 basis supplementen gewoon nodig hebben.

  • Vitamine D
  • Omega 3
  • Magnesium

Vitamine D

Vitamine D is een vet oplosbaar hormoon dat zorgt voor de opname van calcium en fosfaat in het lichaam. Het werkt net als alle andere hormonen oftewel als een sleutel (het hormoon) en slot (de receptor). Op die manier kan ook dit hormoon haar werk doen door bepaalde genen te activeren en andere juist te remmen. Wanneer alle hormonen dit goed doen, blijven we in balans.

Wanneer er sprake is van een hormonale disbalans, darmklachten of andere klachten zoals bijvoorbeeld vermoeidheid of een schommelende bloedsuikerspiegel is het heel verstandig om vitamine D3 te suppleren. Een tekort aan vitamine geeft een tal aan klachten.

Als de donkere maanden weer van start gaan vanaf Oktober zal de vitamine D aanmaak flink zakken. Slik in de maanden waar een R in zit vitamine D.

Omega 3

De juiste verhouding omega 3 ten opzichte van omega 6 is belangrijk. Verhouding omega 3 : omega 6 zou 1:3 moeten zijn. In onze westerse leefstijl is dit eerder 1:25 met als gevolg: ontstekingen!

Omega 3 is geen medicijn, net zoals dat water geen medicijn is, maar bij gebrek eraan kan je lichaam niet optimaal functioneren, worden je cellen steeds ongezonder en nemen ontstekingen toe. Wanneer kwaliteit van jouw celen niet optimaal is, ben je niet in staat om voedingsstoffen, vitamines en mineralen op te nemen en vervolgens ook weer te kunnen ontgiften.

Omega 3 vetzuren zijn essentiële vetzuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken. Zelfs als je heel gezond eet en leeft, krijg je nog steeds niet voldoende omega-3 binnen uit voeding. Daarnaast moet je minimaal 4x in de week vette vis voor eten.

Boer jij vislucht op? Dan gebruik je een verkeerde omega 3. Ja, het maakt een behoorlijk verschil welke omega 3 jij gebruikt. Slik jij bijvoorbeeld capsules met een lage totox- waarde of boer jij daarna een hele tijd zo’n vieze vislucht op? Dan kun je er vanuit gaan dat je niet zo’n best supplement hebt. Ik gebruik en verkoop de producten van Omegaflow. Ik ben hier zelf heel tevreden over. Wil je hier meer over weten, klik dan op de onderstaande knop voor contact.

Magnesium

Magnesium is betrokken bij 300 processen in je lijf. Denk aan je gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en concentratievermogen*. Helaas is magnesium het eerste mineraal dat uitgeput raakt tijdens stress. Zoek uit welke vorm magnesium het beste bij jou past.

Ik zelf wissel af op basis van mijn dagen en sport. In de ochtend vaak Magnesium Complex of Magnesium Malaat poeder (voor als je niet van capsules houdt) en ter ondersteuning van de hersenrust Magnesium Tauraat . Die slik je dan in de avond. 

Als je voor een supplement kiest let dan op het volgende.

Op de markt zijn heel veel supplementen te verkrijgen. Ga niet voor het huismerk van de drogist. Dit is inderdaad goedkoper, maar bevat ook goedkopere ingrediënten, die vaak slecht opneembaar zijn en/of extra schade aan kunnen richten. Dat is zonde.

Ik gebruik en werk zelf met Vitakruid en Omegaflow. Heb jij hier vragen over, neem dan contact met mij op. Wil jij weten hoe ik te werk ga klik dan hier

Met de code patries10 bij Vitakruid krijg je 10% korting

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

DEMO