Collageen magie voor je huid


Collageen is de ‘lijm’ die ons lichaam bij elkaar houdt. Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. Je kunt het zelf aanmaken maar je kunt het ook uit suppletie halen. Collageen is hét supplement van dit moment. Van sporters tot beauty vloggers, overal duikt collageen ineens op. Logisch, want het is makkelijk in te nemen door het poeder in je koffie, smoothie of water te doen!

Waarom zou je dit doen?

Collageen zorgt voor stevigheid in je hele lijf. Vanaf ongeveer je 25e levensjaar neemt de aanmaak van collageen sterk af en dit kan zich uiten in onder andere:

  • Rimpels
  • Haaruitval
  • Gewrichtsklachten
  • Darmklachten
  • Broze nagels

Collageen is belangrijk voor je huid, je bloedvaten, een sterk gebit, je kraakbeen en ondersteunt je botten. Er zo veel soorten collageen op de markt, daarom is het belangrijk om naar de samenstelling van het aminozuurprofiel te kijken en of je collageen Co-factoren zoals vitamine D en C bevat. Deze verbeteren de opname. Ook is het natuurlijk fijn dat je collageen poeder niet klontert ondanks het roeren.

Vitakruid heeft hier heel goed opgelet. Want: 99% puur collageen en het bevat per 1 maatschep collageen, 5 mcg Vitamine D en 50 mg Vit C. 

Gebruik code patries10 bij Vitakruid en je krijgt 10% korting op je bestelling.

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over collageen.

Waar smaakt het naar?

Als je het in een glas water van minimaal 200ml giet dan proef je niets. Deze collageen van Vitakruid kan óók worden gebruikt voor je hormoonproof koffie, maar in thee raad ik het af omdat het dan veel te heet is en de werking minder wordt.

Kun je het ook tijdens je zwangerschap en/of bij borstvoeding gebruiken?

Ja, je mag het ook gebruiken als je zwanger bent. Collageen is juist fijn als toevoeging voor extra aminozuren! Je hebt immers een hogere behoefte als je zwanger bent.

Als je stopt, wat gebeurt er dan?

Als je stopt dan wordt de lichaamseigen aanmaak van collageen niet meer gestimuleerd dus dan neemt het effect af. Dit merk je aan de conditie van je huid, minder strak en meer cellulitis.

Ik ben al ouder dan 35, heeft het nog zin?

Jazeker, je hebt dezelfde voordelen en resultaten na je 35ste. Effecten pas echt mogelijk zichtbaar na meer dan 2/3 maanden. Heb geduld.

Er wordt geadviseerd om de Collageen Vitakruid poeder 25 dagen te gebruiken en daaropvolgend 5 dagen niet te gebruiken.  Puur om gewenning te voorkomen. 1 pot is genoeg voor 30 dagen. 

Wil je weten of je tekorten hebt aan vitamine en mineralen? Doe dan de EMB bloedtest. Klik hier voor meer informatie.

DEMO