Tips om je darmflora gezond te houden


Het is belangrijk om je darmflora gezond te houden. Een goed functionerende darmflora vermindert niet alleen ontstekingen in het lichaam, stimuleert het eigen immuunsysteem, beschermt herhaalde infecties, chronische ziekten en voorkomt tijdige veroudering.

En je voorkomt ook hormonale klachten

Waarom is het belangrijk om je darmflora gezond te houden?

Teveel aan slechte bacteriën in onze darmflora draagt bij aan ontstekingen en ons lichaam ziet ontstekingen als een vorm van stress. Oftewel ons lichaam maakt cortisol aan; wat altijd voor op alle andere processen in ons lichaam gaat. Overleven gaat immers altijd voor al het andere. Door de ontstekingen in je lichaam komen er meer vrije radicalen vrij en daar is je lever niet blij mee. Je lever speelt een belangrijke rol bij ontgifting, het omzetten van hormonen of afbreken van hormonen. Je lever kan dit proces gaan weigeren. Hierdoor krijg je hormonale klachten. Overigens zal je lichaam er alles aan doen om de ontstekingen aan te vallen en hierdoor raakt ook de hormoonhuishouding uitbalans.

Kortom als je darmflora niet op orde is, dan gaat het met je hormonen ook echt niks worden!

Let daarom op met bewerkt voedsel in combinatie met te weinig beweging en te veel stress, want dat put ons darmflora uit en het evenwicht tussen de goede en slechte bacteriën wordt hiermee verstoord.

Tips voor een gezonde darmflora

  • Breng je eten op smaak met oregano, kurkuma, knoflook, kruidnagel, kaneel, kardemom en cacao
  • Drink voldoende water
  • Beweeg veel
  • Zorg dat je voedsel je voornaamste bron van voedingsstoffen is. Ondersteun dit met vitamine D , omega 3 en volg 2x per jaar een symflora kuur om je darmflora in balans te houden. Met de kortingscode patries10 krijg je korting bij Vitakruid op alle supplementen. De code mag je natuurlijk altijd delen.
  • Voel je gestrest? Haal diep adem en probeer je te richten op de positieve dingen in je leven

De emb bloedtest toont ook o.a. darmstoring, parasieten- en schimmelbelasting en bacteriën en virussen. Ik bied de EMB bloedtest aan in een traject vorm. Klik hier voor meer informatie.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

DEMO