Waarom kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten?


Waarom kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten? Welke natuurlijke verzorgingsproducten kan ik gebruiken?

Waarom kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten? Iedereen wordt steeds bewuster van gezonde voeding. Maar we vergeten de verzorgingsproducten en make up wat we iedere dag op onze huid smeren of spuiten.

Wat zit er vooral in heel veel verzorgingsproducten en cosmetica?

In heel veel verzorgingsproducten en make up zit troep. Denk aan: parabenen, chemicaliën, synthetische substanties enz. Dit komt direct in de bloedbaan terecht. Hormonen raken hierdoor uit balans en er kunnen hormonale disbalansen ontstaan. Je maakt dan xeno-oestrogenen aan oftewel nep hormonen.

Wat doen xeno-oestrogenen?

Het zijn chemische stoffen die je binnen kunt krijgen via je huid, spijsvertering en longen. In je lichaam kunnen xeno-oestrogenen allerlei processen verstoren, waar onze hormoonbalans er een van is. Xeno-oestrogenen kunnen oestrogeendominantie veroorzaken. Vandaag de dag hebben veel vrouwen hier mee te maken. Oestrogeendominantie houdt in; dat je meer oestrogeen, dan progesteron aanmaakt. De meeste vrouwen met oestrogeendominantie hebben te maken met een hoog gehalte hoeveelheid xeno-oestrogenen.

In ons dagelijks leven hebben we te maken met chemische stoffen die ons lichaam op verschillende manieren kunnen binnenkomen. Xeno-oestrogenen zitten in verzorgingsproducten die wij op ons gezicht en lichaam smeren, kleding die we dragen, wasmiddel waar we onze kleding mee wassen, voeding, verpakkingen etc.

Kies voor natuurlijke verzorgingsproducten

Ik adviseer altijd om te kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten.

Het zal je vast ook niet ontgaand zijn, dat er meer borstontwikkeling is op jonge leeftijd bij meiden, vervroegde puberteit en later tal van risico voor allerlei vervelende (hormonale) klachten en aandoeningen. Je heb zelfs meer kans op een melanoom. Lees dit artikel eens: “ze hebben dubbel zoveel kans op een melanoom”: studie koppelt blootstelling PFAS aan hogere kans op kanker bij vrouwen

Het minimaliseren van de blootstelling aan xeno-oestrogenen is heel er belangrijk!

Hoe weet je of je oestrogeendominantie hebt?

 • Heftige en pijnlijke menstruaties
 • Vaginale schimmelinfecties
 • Pijnlijke borsten
 • Migraine
 • Stemmingswisselingen
 • Vetopslag op bovenbenen en billen
 • Snelle gewichtstoename
 • Drang naar koolhydraten
 • Afwijkende uitstrijkjes

Lees ook eens deze blog: wat is oestrogeendominantie

Genoegen redenen lijkt mij om oestrogeendominantie te voorkomen en te kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten en make up waar geen troep in zit.

Natuurlijke verzorgingsproducten tips

 • Kies voor natuurlijke en biologische producten
 • Gebruik make up op mineraal basis
 • Smeer en spuit soms een dag niks op je huid
 • Spuit parfum altijd op kleding NOOIT op je huid

Je hoeft niet ineens morgen alles anders te doen. Maar bewustwording is de eerste stap.

Om alles in 1x aan te schaffen kan het best duur zijn.

 • Kijk eens wat je dagelijks gebruik aan make up en/ of verzorgingsproducten. Vaak gebruik je het meeste niet wat je hebt liggen. Schaf de natuurlijke verzorgingsproducten aan die je dagelijks gebruikt.
 • Vervang de NIET natuurlijke verzorgingsproducten met de natuurlijke verzorgingsproducten als ze op zijn.
 • Mijn ervaring is; de natuurlijke verzorgingsproducten gaan langer mee, omdat je er minder van nodig heb.

5 Natuurlijke verzorgingsproducten

Hieronder geef ik jou mijn favorieten merken. Die ik zelf regelmatig gebruik en waar ik heel tevreden over ben.

Heb jij een favoriete merk op een natuurlijke basis en wil je die met mij delen? Laat het mij dan weten. Ik ben altijd op zoek naar natuurlijke verzorgingsproducten en ik vind het leuk als je dit met mij wilt delen.

Loop jij met oestrogeendominantie rond? Goed nieuws: oestrogeendominantie is heel goed te behandelen met de juiste stappen. Plan een gratis mini consult in. Hierin bespreken we wat ik eventueel voor jou kan betekenen en je krijgt tips wat je kan doen tegen oestrogeendominantie. Klik hier voor de gratis mini consult

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Patries Hormoonadvies