Waarom je vandaag nog moet stoppen met diëten


Gisteren op de familie dag begonnen we eerst met een spel. Er werd een vraag gesteld en was je antwoord ja, dan moest je aan de andere kant van de lijn staan. Eén van de vraag was: wie volgt een paar keer paar jaar een dieet om af te vallen? Bijna alle vrouwen die er aanwezig waren, stonden aan de kant van de JA.

Mijn gedachte was?

Waarom volg je elke keer een dieet om vervolgens weer te stoppen of je ontzegt je tijdelijk van alles, waardoor je niet te genieten bent? Met als resultaat de afgevallen kilo’s komen er weer net zo hard terug aan en als je niet uitkijkt kom je nog veel meer kilo’s aan als daarvoor.

Niet alleen de kilo’s komen weer net zo hard terug aan, maar wat dachten jullie van de hormonale klachten. Bijna altijd als je een bepaald dieet volgt en als je weer stopt met dat dieet, is dit niet goed voor onze hormonen. Met andere woorden:

Hallo hormonale klachten.

Waarom geen dieet volgen?

Punten- en crashdiëten zijn voorbeelden van diëten die geen rekening houden met je hormonen. In het begin vliegt het gewicht eraf, maar later vliegt het er meestal nog harder weer aan met nog een extra schepje erbovenop. Bovendien raken jouw hormonen hierdoor juist faliekant (verder) uit balans. Daardoor word je nog futlozer, nog ongezonder, neemt je gewicht toe (en vooral precies op de plekken waar je het niet wilt) en ontwikkelen zich steeds meer gezondheids- en/of hormonale klachten.

Ik heb mezelf hier ook jaren geleden schuldig aangemaakt en veel lekkere dingen ontzegt, waardoor ik niet te genieten was en als ik het at kwam daar gelijk een schuldgevoel bij kijken. Mijn hormonen waren uitbalans, ik had iedere maand last van PMS klachten en mijn energie was ver te zoeken.

Dus laten we stoppen met diëten!

Mijn eigen ervaring en ook wat ik in de praktijk zie bij mijn klanten is: verbied je zelf niks. Iets wat jezelf verbied heb je alleen maar trek in en vaak als resultaat: schuldgevoel. Ga jezelf weer voeden ipv vullen. Pas een gezonde voedingspatroon toe wat bij JOU past en werkt. Hou je eigen hieraan en geniet op zijn tijd van de mindere gezonde voeding. Voel je eigen daar niet schuldig over, want daarna pak je gezonde voedingspatroon weer op. Hanteer de 80:20 regel. 80% gezond en 20% ongezond

Met het Patries Hormoonadvies traject komen je hormonen weer terug in balans. Zodra je hormonen in evenwicht zijn, voel je je gezonder en energieker. Bovendien wordt het veel eenvoudiger om je ideale gewicht te bereiken en te behouden, terwijl ondertussen allerlei vage of juist hardnekkige gezondheids- en/of hormonale klachten verdwijnen.

Wil jij meer informatie over Patries Hormoonadvies. Klik dan hier

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Patries Hormoonadvies