Waarom een hormooncoach iets voor jou kan betekenen?


Het leven van vrouwen tussen de 40 en 50 jaar kan soms een uitdaging zijn, vooral als het gaat om hormonale veranderingen. De overgang is een natuurlijk proces waarbij het lichaam zich aanpast aan een nieuwe hormonale balans. Maar wat als deze balans verstoord raakt en je je niet meer jezelf voelt? Als hormooncoach kan ik je hierbij helpen. In deze blog leg ik uit waarom een hormooncoach iets voor jou kan betekenen en hoe dit kan helpen bij het vinden van een natuurlijke oplossing voor hormonale disbalans.

Hormonale disbalans opsporen

Voel je je vaak vermoeid, ervaar je gewichtstoename, stemmingswisselingen of slaapproblemen? Dit kunnen allemaal tekenen zijn van een hormonale disbalans. Als hormooncoach kan ik helpen om de oorzaak van deze hormonale klachten te achterhalen, waardoor je gezondheidsproblemen effectief kunt aanpakken.

Kennis van hormonen

Als hormooncoach heb ik diepgaande kennis van hoe hormonen werken. Met deze kennis kunnen hormonen positief worden beïnvloed door middel van voeding, leefstijl en mindset. Hierdoor kun je je gezonder en energieker voelen.

Onlangs sprak ik een dame tijdens de gratis mini consult. Ze is altijd slank geweest, maar sinds de overgang vliegen de kilo’s eraan en gaan er met geen mogelijkheid af. Ze heeft een afvaltraject gevolgd gericht op voeding en beweging, maar in plaats van af te vallen, kwam ze alleen maar aan. Daarnaast kreeg ze ook nog meer last van hormonale klachten zoals opvliegers, een opgejaagd gevoel en verminderde libido.

In zo’n traject wordt er vaak niet gekeken naar de hormonen. Hierdoor kunnen bepaalde voeding en beweging juist averechts werken op hormonen en wordt gewichtsverlies ook lastig.

Natuurlijk behandelingsplan

Als hormooncoach werk ik niet met medicatie. Ik zal juist een natuurlijk en holistisch behandelingsplan aanbevelen. Dit kan onder meer bestaan uit voedingsveranderingen, supplementen en leefstijlaanpassingen die bijdragen aan het in balans brengen van je hormonen.

Ik zal eerst de oorzaak van de hormonale disbalans opsporen en vervolgens een persoonlijk behandelingsplan opstellen dat is afgestemd op jouw specifieke situatie en behoeften.

Breng je hormonen terug in balans

Als hormooncoach ben ik er om je te begeleiden naar een evenwichtige hormonale gezondheid. Door het opsporen van hormonale disbalans, het delen van mijn uitgebreide kennis over hormonen en het voorstellen van een natuurlijk behandelingsplan, help ik je om je gezonder en energieker te voelen.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Patries Hormoonadvies