Waar is mijn libido gebleven?


Herken jij dit: je vind je partner nog steeds aantrekkelijk, maar je hebt geen zin in seks. Je vraag jezelf af hoe dit komt, want met een vriendin hierover hebben gaat toch net een stap te ver. Daarom ga ik jou in deze blog uitleggen waardoor dit komt.

Hoe komt het dat mijn libido weg is?

We gaan het dus hebben over libido. Hormonen hebben een grote impact op ons libido en kunnen de drang naar seks verhogen of verlagen.

We spreken van een laag libido als we geen zin hebben in onze partner.

Laag libido komt door verschillende redenen

  • Stress
  • Slaapgebrek
  • Hormonale disbalans
  • overgewicht

Laag libido door hormonale disbalans

De hormonen die een grote rol spelen bij libido zijn testosteron en oestrogeen oftewel de sekshormonen.

Testosteron

Wij vrouwen hebben ook in kleine hoeveelheid testosteron. Dit hormoon wordt aangemaakt in de bijnieren en eierstokken. Testosteron heeft een belangrijke functie bij o.a. spieropbouw en zelfvertrouwen, maar ook bij ons libido.

Als je testosteron laag is, dan is ook niet zo gek dat je geen of weinig zin hebt in seks.

Oorzaken van te weinig testosteron:

Kan door verschillende redenen komen. Maar stress en de anticonceptie hebben hier een grote invloed op. Wil jij exact weten wat bij jou de oorzaak is, dan is mijn advies om een traject bij mij te volgen.

Oestrogeen

Het typisch vrouwelijke geslachtshormoon en wordt in de eierstokken aangemaakt. Oestrogeen speelt een belangrijke rol bij de menstruatie, zwangerschap en de ontwikkeling van vrouwelijke geslachtskenmerken. Als de balans weg is tussen oestrogeen en progesteron kan dat leiden tot een laag libido. Te veel oestrogeen leidt meestal tot te weinig progesteron en resulteert zich in een laag libido.

Oorzaken van oestrogeendominantie:

Tips om je libido een boost te geven

Wat jij jezelf op dit moment kan doen is zorgen voor ontspanning, eet gezond mogelijk en zorg voor voldoende lichaamsbeweging.

Supplement

Femme van Vitakruid is ook erg fijn om de libido een boost te geven. Het beste is om deze naast je magnesium te slikken. Let op: Femme is niet geschikt als je de pil slikt, zwanger bent of borstvoeding geeft.

Gebruik mijn code patries10 bij Vitakruid en je krijgt 10% korting op alle supplementen bij Vitakruid.

Wanneer je al langere tijd last hebt van een laag libido en je wilt opzoek naar jouw hormonale disbalans. Als trainer Hormoonfactor coach ik vrouwen met uiteenlopende hormonale klachten om weer grip te krijgen op hun hormoonbalans. Klik hier voor meer informatie hoe ik te werk ga.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

DEMO