Waar is mijn libido gebleven?


Waar is mijn libido gebleven? Je vind je partner nog steeds aantrekkelijk, maar je hebt geen zin in seks en je begrijpt niet waar dit vandaan komt. Je bespreekt dit ook niet met vriendinnen of op een verjaardag. Ondertussen loop jij rond met een laag libido en je schaamt je eigen ervoor.

Je bent niet de enige, ik krijg deze vraag regelmatig van vrouwen. Zonde, want je kunt een boel doen om je libido weer een boost te geven. (En je relatie weer een beetje pittiger te maken). Ben je er klaar voor?

Laag libido

We zijn opgegroeid met het idee dat het libido een voorraad lustgevoelens is die ergens in je lichaam is opgeslagen. Wanneer je dat gevoel niet hebt, heb je zogenaamd een laag libido. Velen vrouwen denken dat er dan wat mis is en geven zichzelf de schuld. Alleen heeft niet iedereen een even hoog libido! Dit is deels afhankelijk van zowel je geestelijke als je lichamelijke gesteldheid. Mind en body zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarnaast is de zin in seks ook afhankelijk van jouw hormonale balans, je stresslevel en de verwerkingsruimte in je hersenen. Vaak zitten we namelijk onszelf in de weg. Ons seksuele systeem in ons lichaam gaat best snel aan, het probleem is alleen dat we het remmen met onze gedachten. Dus: hoe meer je in je hoofd zit, hoe meer je de rem erop zet! Ik zou zeggen: zeg eens wat vaker JA tegen het leven.

Waardoor komt een laag libido

Het is belangrijk om te achterhalen waar bij jou de oorzaak ligt van een lage libido en dat kan verschillende oorzaken hebben.

 • Stress
 • Slaapgebrek
 • Hormonale disbalans
 • Overgewicht
 • Roken
 • Medicijn of anticonceptie gebruik
 • Teveel gifstoffen in het lichaam

Libido Boosten

Om je libido te boosten, zal je geestelijk en lichamelijk in balans moeten komen. Je hebt hier echt geen middeltjes voor nodig! Je hoeft ook geen dozijn oesters te eten of de meest fancy speeltjes te kopen. Je boost je libido pas echt door goed voor je lichaam te zorgen! Door dag in dag uit voor jezelf te kiezen en jezelf te voeden. Dit allemaal doe je voor een beter energielevel, goede slaap, fijne hormonale balans en zin in het leven

Tips om je libido een boost te geven:

 • Zorg voor voldoende beweging en het liefst 2 a 3 keer in de week krachttraining
 • Stress is echt een grote killing voor je libido. Zorg voor voldoende ontspanning
 • Vermijd zoveel mogelijk bewerkte voeding en ga voor vers en kleurrijke voeding
 • Vetten zijn ontzettend belangrijk voor je libido, ze zijn namelijk nodig voor een goed niveau van je geslachtshormonen, die op hun beurt weer je libido verhogen. Omegaflow heeft goede visolie. Kan je bij mij bestellen ➡stuur me e-mail
 • Hoe beter jij slaapt, hoe beter je lijf functioneert en hoe beter je seksuele prikkels kan ontvangen.
 • Breng je hormonen terug in balans.

Hormonen die uit balans zijn, kunnen een groot effect hebben op je libido. Zoek uit hoe je jouw hormoonbalans kunt ondersteunen. Een gezond libido is namelijk een teken van een gezond lichaam. Zou dit wel wat beter bij jou mogen? Met Hormonen de baas traject kan je jouw libido een extra boost geven.

Als trainer Hormoonfactor begeleid ik vrouwen met uiteenlopende hormonale klachten om weer grip te krijgen op hun hormoonbalans. Waaronder ook een laag libido. Dit is een teken dat van een hormonale disbalans. Klik hier voor meer informatie hoe ik te werk ga.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Patries Hormoonadvies